Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane muszle makaronowe Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

makaron 20 szt dużych muszli
sos meksykański 2 szk
ketchup łagodny 1/2 szk
ser feta 50 g

nadzienie

pierś z kurczaka 1 szt
cukinia 1/2 szt
szpinak świeży 1 garść
koperek 2 łyżki posiekanego
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
szparagi zielone 5 szt
kukurydza w puszce 4 łyżki
ser feta 100 g

do smaku

sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane muszle makaronowe Zewy

Kroki postępowania

1
W szerokim rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, w rzucić do rondla.
Cebulę pokroić w kostkę, dodać do piersi i smażyć aż cebula się zeszkli a mięso podsmaży.
Pozostałe składniki oprócz sera pokroić w kostkę a szparagi na kawałeczki i dodać do podsmażonych składników razem z przyprawami.
Krok 1 - Nadziewane muszle makaronowe Zewy foto
2
Chwilę smażyć i wyłączyć ogień.
Zetrzeć na tarce ser i wymieszać nadzienie.
Ugotować makaronowe muszle ale nie do miękkości.
Krok 2 - Nadziewane muszle makaronowe Zewy foto
3
Na dno naczynia wylać sos meksykański wymieszany z ketchupem.
Krok 3 - Nadziewane muszle makaronowe Zewy foto
4
Każdą muszlę nadziać farszem i układać jedna obok drugiej na sosie.
Na koniec na muszle zetrzeć ser i delikatnie polać ketchupem.
Krok 4 - Nadziewane muszle makaronowe Zewy foto
5
Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.
Muszle podawać na gorąco.
Krok 5 - Nadziewane muszle makaronowe Zewy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 11.04.2016 17:16
O tak było smacznier
Malinka 11.04.2016 09:41
Z takim nadzieniem z pewnością smakują nieziemsko :)
mirosława4 10.04.2016 19:54
apetyczne !
Bernadeta1 10.04.2016 19:38
Jakie tu pyszności u Ciebie
Urszula Świeca 10.04.2016 17:54
Wspaniałe danie:)
ZEWA 10.04.2016 17:29
Bardzo dziękuję za tak mile słowa. I bardzo się cieszę, że moje zdjęcia się podobają bo robię wszystkie telefonem. A co do ułożenia to cały czas się uczę. Jak sobie popatrzę na fotki z początków mojej przygody z gotowaniem to aż wstyd na nie patrzeć.
agaK. 10.04.2016 17:16
Wyglądają wykwintnie i jestem pod wrażeniem twoich zdjęć, nie tylko jakości ale i sposobów podania i ułożenia na stole.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak