Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z piekarnika

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe składniki

boczek surowy 1/2 kg płat
sól i pieprz do smaku

Bejca

olej rzepakowy 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
wegeta 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z piekarnika

Kroki postępowania

1
Składniki bejcy połączyć ze sobą.
Krok 1 - Boczek z piekarnika foto
2
Płat boczku osolić i posypać pieprzem z obu stron. Natrzeć bejcą.
Krok 2 - Boczek z piekarnika foto
3
Boczek zwinąć i włożyć do lodówki na 2h.
Krok 3 - Boczek z piekarnika foto
4
Zrolowany boczek owinąć sznurkiem, włożyć do aluminiowej foremki wraz z bejcą i piec 1h w temp 180 st C, kolejno temperaturę podwyższyć do 200 st C i piec 1/2h. Zimny boczek schłodzić w lodówce.
Krok 4 - Boczek z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.05.2016 13:32
bardzo dobry
ben-ka 15.04.2016 08:58
Pieczony jest super !
Franciszek 15.04.2016 00:35
dobry boczek
Lis 14.04.2016 21:50
Smakowity:)
Wiktoria29 14.04.2016 21:39
uwielbiam taki
Beatris 14.04.2016 19:27
Lubię taki boczuś, na kanapce smakuje wyśmienicie:)
Anna169Hosz 14.04.2016 19:01
Wygląda smakowicie.
adelajda 14.04.2016 18:34
Ulubiony mojego męża :)
mirosława4 14.04.2016 18:28
domowy najlepszy
dodi 14.04.2016 15:06
ale ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak