Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
szynka wędzona 100 g
szczypiorek 1/2 pęczka
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Porada

Można podawać z dowolnymi dodatkami: majonezem, szczypiorkiem, pietruszką; u mnie z rzeżuchą.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać. Przekroić na pół (wzdłuż) i delikatnie wyjąc żółtka do miseczki.
Szynkę i szczypiorek pokroić bardzo drobno.
Żółtka rozgnieść widelcem, dodać szczypiorek i szynkę, majonez i musztardę. Wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Farsz nakładać do wydrążonych białek.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 07.04.2016 20:32
Bardzo lubię faszerowane jajka.
kuchcik89 07.04.2016 14:37
smakowite, idealne na śniadanko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak