Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane muszle makaronowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron muszle 20 szt.
pieczarki 30 dkg.
cebula 1 szt.
sól i pieprz do smaku
parmezan starty
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane muszle makaronowe

Makaron ugotować w osolonym wrzątku al`dente , odcedzić . Pieczarki opłukać i pokroić w kostkę , podobnie cebulę . W naczyniu zeszklić cebulę , dodać pieczarki , wymieszać i dusić aż odparuje cały płyn doprawić do smaku solą i pieprzem . Osączony makaron nadziewać przygotowanym farszem , układać w naczyniu do zapiekania i na koniec posypać startym parmezanem , przykryć pokrywką . Wstawić do piekarnika na 180 - 190 st. i zapiec aby ser się rozpuścił ok. 10 min. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika dopóki są ciepłe .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.01.2017 13:48
świetny pomysł
Bernadeta1 27.04.2016 18:02
smaczne jedzonko
Madzai 27.04.2016 10:17
Moje smaki
Grazyna0211 27.04.2016 08:48
smaczne danie
Krzysztof15 27.04.2016 06:22
bardzo smaczne
KORAL 26.04.2016 22:42
Lubię takie jedzonko
jasiek 26.04.2016 20:03
ale fajny makaronik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak