Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety grzybowo-śledziowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 2 szt.
grzyby suszone 10 szt.
cebula biała 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
sól i pieprz do smaku
mleko
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety grzybowo-śledziowe

Wykonanie:
Grzyby namoczyć, ugotować i drobno posiekać razem ze śledziem. Dodać posiekaną cebulę i namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę . Przyprawić do smaku, dobrze wyrobić masę i formować kotleciki. Obtaczać w rozmąconym jajku, bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak