Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ryżowe z jarmużem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe

ryż ugotowany 1 szkl
kasza gryczana 1/2 szkl
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
ser żółty 30 g

Dodatki

jarmuż 1 garść
suszone pomidory 2 łyżki
cebula 1 szt
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżecvzki
olej do smażenia 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ryżowe z jarmużem

Kroki postępowania

1
Ryż, kaszę, jajko,pomidory,ser włożyć do miski. Cebulę posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Jarmuż zmrożony włożyć do woreczka i skruszyć liście, łodygi odrzucić, a pokruszone listki dodać do masy, doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Kotleciki ryżowe z jarmużem foto
2
Wsypać połowę bułki tartej i wymieszać dokładnie.
Krok 2 - Kotleciki ryżowe z jarmużem foto
3
Wilgotnymi dłońmi formować niewielkie kotlety, obtaczać w pozostałej bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
Krok 3 - Kotleciki ryżowe z jarmużem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 21.04.2016 06:03
świetne kotleciki
RenataZ-et 20.04.2016 19:59
świetne kotleciki ryżowe
Edita 20.04.2016 19:01
fajne kotleciki
Bernadeta1 20.04.2016 18:26
robię podobne, bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak