Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i kukurydzy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 szt
rzodkiewka 10 szt
papryka czerwona 0,5 szt
kukurydza konserwowa 5 łyżek
koperek 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
olej 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i kukurydzy

Kapustę pekińską szatkujemy. Rzodkiewkę dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i kroimy w pół talarki. Kukurydzę odsączamy. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Natkę i koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy olej i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 19.04.2016 21:42
Super sałatka :)
gregor# 18.04.2016 15:27
Świetna surówka
benka 18.04.2016 15:18
Kolorowa i pyszna :)
tobi1989 18.04.2016 10:53
Smaczna i ładnie wygląda :)
gosia56 18.04.2016 09:42
super kolorowa i wiosenna
ilka01 18.04.2016 09:20
pysznie i zdrowo :)
2milutka 18.04.2016 09:19
pysznie wygląda ;)
Konczi 18.04.2016 09:14
pyszna :) takie lubię :)
Motorek 18.04.2016 09:10
smaczna surówka
jagoda5913 18.04.2016 08:34
Pyszna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak