Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALART Z PIERSI KURCZAKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
piersi z kurczaka 2 szt
marchew 4 szt
groszek konserwowy 150 g
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
rosół drobiowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: GALART Z PIERSI KURCZAKA

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka i marchew ugotować w rosole. Jajka ugotować na twardo. Do foremek silikonowych nasypać suszoną pietruszkę, przełożyć odsączony z zalewy groszek.
Krok 1 - GALART Z PIERSI KURCZAKA foto
2
Jajka pociąć na mniejsze kawałki, filety podzielić. Kawałki jajka i mięsa poukładać w foremkach
Krok 2 - GALART Z PIERSI KURCZAKA foto
3
Ugotowaną marchew pokroić w kostkę i dołożyć do foremek.
Krok 3 - GALART Z PIERSI KURCZAKA foto
4
Żelatynę rozpuścić w litrze gorącego rosołu.
Krok 4 - GALART Z PIERSI KURCZAKA foto
5
Rosół z rozpuszczoną żelatyną przelać do foremek. Wstawić do lodówki na ok. 4 godziny.

Krok 5 - GALART Z PIERSI KURCZAKA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 18.04.2016 22:14
Pyszna galaretka
Katrina.u 18.04.2016 17:22
lubię takie jedzonko
adelajda 17.04.2016 18:01
Też bardzo lubię :)
Renataj 17.04.2016 15:25
Taki galarcik - z dodatkiem warzyw- lubię najbardziej:)
gosia56 17.04.2016 09:29
bardzo lubimy taki
Urszula Świeca 17.04.2016 09:07
Uwielbiam taką galaretę.))
Madzai 16.04.2016 21:21
Moje smaki
Wafelek2601 16.04.2016 21:08
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak