Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa postna z Wołynia

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 1/2 szklanki
marchewka 2 szt.
pietruszka 1 szt
cebula biała 2 szt
buraki ćwikłowe 6 szt/małe
kapusta biała 1 główka
ziemniaki 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki
fasola Jaś 1 szklanka
cukier do smaku
ocet do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarnka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa postna z Wołynia

Wykonanie:
Grzyby namoczyć na noc w 2 ½ litrze wody z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego. Fasolę także należy namoczyć oddzielnie po czym ugotować. Następnego dnia zagotować grzyby w wodzie w której się moczyły, wrzucić pokrojone marchewki, pietruszkę, cebulę i obrane buraczki. Wszystko gotować przez pół godziny, następnie wrzucić pokrojone ziemniaki, kapustę, dodać koncentrat pomidorowy i sól do smaku. Zupę gotować do miękkości warzyw z dodatkiem octu i cukru do smaku. Po ugotowaniu dodać masło i wsypać ugotowaną fasolę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.03.2016 17:01
Dobra zupka
AZgotuj 25.03.2016 15:04
Uwielbiam kuchnię regionalną :)
Wafelek2601 25.03.2016 12:32
Bardzo dobra
Grazyna0211 25.03.2016 11:28
ciekawa zupa
Agnieszka-87-25 25.03.2016 11:20
bardzo smaczna
Konczi 25.03.2016 10:42
pysznie wygląda :) skusiłabym się na miseczkę :)
Futka 25.03.2016 09:09
Cudowna, tradycyjna zupka :)
Ewelina1991 25.03.2016 09:02
smaczna zupka
endzi
endzi 25.03.2016 08:45
Wyglada smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak