Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane marchewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
marchewka 5 szt.
musztarda 1 łyżka
chrzan tarty 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
ocet do smaku
olej
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane marchewką

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić i na pół i wyjąć żółtka. Marchewkę umyć, zetrzeć, dodać rozgniecione żółtka, chrzan, musztardę i przyprawy do smaku. Otrzymaną masę wymieszać z olejem i octem do smaku. Następnie wypełnić połówki jajek i ozdobić natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 25.03.2016 00:13
Fajne zdrowe jajeczka
benka 24.03.2016 18:09
Super pomysł, tak kolorowo na talerzu :)
RenataZ-et 24.03.2016 09:51
bardzo fajne :)
norweska20 23.03.2016 22:07
smakowity pomysł
Motorek 23.03.2016 21:41
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak