Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
pieprz zielony w zalewie 60 g
śmietana 12% 400 ml
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym

Polędwiczkę myjemy i kroimy na plastry ok 2 cm. Delikatnie rozbijamy dłonią, solimy i pieprzymy.
Olej rozgrzewamy na patelni. Obsmażamy polędwiczkę z każdej strony na złotobrązowy kolor.
Pieprz zielony odsączamy z zalewy. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy chwilę (aż odparuje cała zalewa).
Następnie dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Całość dusimy na wolnym ogniu ok 15 min.
Pozdajemy z dowolnym dodatkiem (u mnie pełnoziarnisty makaron).
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela 08.04.2023 15:09
Dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak