Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone ze śledziem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
filet śledziowy 3 szt
jajko 2 szt
śmietana 12% 2 łyżki
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
bułka czerstwa 3 szt
cebula 2 szt
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat wg potrzeby
mleko 2% wg potrzeby

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone ze śledziem

Śledzie dobrze wymoczyć i zmielić. Wymieszać razem mięso, masę śledziowa i startą cebulę. Dodać chrzan, śmietanę i jajka następnie wymieszać.
Bułki namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć po czym dodać do masy mięsno- śledziowej. Formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać np. ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.03.2016 17:45
takich jeszcze nie jadam
Anna169Hosz 22.03.2016 15:46
Takie kotlety są podobne w smaku do tradycyjnego forszmaku śledziowego :)
dodi 22.03.2016 08:32
fajny pomysł!!!!!!!!
mirosława4 21.03.2016 17:23
interesujący przepis wart wypróbowania
Bernadeta1 21.03.2016 15:41
warto wypróbować takie połączenie.
pestka 21.03.2016 12:07
takie połączenie musi być bardzo ciekawe w smaku
sylwia_sl 21.03.2016 11:48
Bardzo chętnie bym spróbowała takiego nietypowego kotleta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak