Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na zimno kokosowo-marchewkowy
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę i ostrożnie połączyć z przesianą mąką i budyniem. Przelać po tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Piec w temp. 165-170*C przez 10-15 minut, w zależności od piekarnika.
Biszkopt pozostawić do ostygnięcia.
Galaretkę rozpuścić i pozostawić do ostygnięcia.
Twaróg śmietankowy przełożyć do sporej miski, dolać mleko kokosowe oraz cukier puder do smaku - wszystko zmiksować na jednolitą masę.
Żelatynę wsypać do soku z marchewki, wymieszać i pozostawić na kilka minut, aby spęczniała - rozpuścić w mikrofalówce. Połączyć z masą serową i szybko zmiksować do połączenia i ujednolicenia koloru.
Tortownicę w międzyczasie wyłożyć folią spożywczą, a na spodzie ułożyć biszkopt. Wylać masę serową równą warstwą i całość wstawić do lodówki na ok. godzinę.
Kiedy sernik zastygnie ułożyć na nim dowolne owoce i zalać krzepnącą galaretką. Ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przed wyjęciem sernika z foremki okroić całość wkoło ostrym nożem maczanym we wrzącej wodzie.