Przepis i sposób przygotowania na: Babka szafranowa.
Kroki postępowania
Gotową babkę oprószamy cukrem pudrem i podajemy.
jajko | 4 sztuki |
cukier | 1 szklanka |
mleko | 1 szklanka |
mąka tortowa | 2 i pół szklanki |
masło lub margaryna | 20 dag |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
sól | szczypta |
Szafran nitki Prymat | pół łyżeczki (około 0,2 g) |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cukier puder | do posypania |
masło | 1 łyżeczka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: