Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą z makreli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
makrela wędzona 1/2 szt
majonez 2 łyżeczki
śmietana 1 łyżeczka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą z makreli

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo i zostawiamy do ostygnięcia a my w tym czasie możemy przygotować farsz z makreli.

Makrelę dokładnie oddzielamy od ości, od razu rozdrabniając ją na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Jajka faszerowane pastą z makreli foto
2
Dodajemy majonez oraz sporą ilość pieprzu.
Krok 2 - Jajka faszerowane pastą z makreli foto
3
Ostygnięte jajka obieramy ze skorupki i kroimy wzdłuż na pół. Z białek wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miski z makrelą.
Krok 3 - Jajka faszerowane pastą z makreli foto
4
Na koniec dodajemy śmietanę. Całość mieszamy rozgniatając żółtka.
Krok 4 - Jajka faszerowane pastą z makreli foto
5
Przygotowanym rybnym farszem wypełniamy wgłębienia w białkach po żółtku.
Krok 5 - Jajka faszerowane pastą z makreli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 06.04.2016 15:08
Uwielbiam wszelkie pasty :)
Edita 06.04.2016 08:13
pasty bardzo lubie
Franciszek 06.04.2016 01:16
dobry pomysł
halina17 05.04.2016 23:48
Lubię jajka z pastą z makreli .
KORAL 05.04.2016 20:25
Z makrelą bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak