Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy z jarmużu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż 50 gram
olej 50 ml
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy z jarmużu

Jarmuż opłukać i osuszyć. Odcinamy grubsze łodygi. Olej wymieszać z solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Liście jarmużu maczamy w oleju i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy ok. 8-10 minut w 160stopniach.
Zjadamy od razu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 05.04.2016 07:43
uwielbiam jarmuż pod każdą postacią, a chipsy z niego są wyjątkowo delikatne :)
jagoda5913 05.04.2016 00:14
super pomysł
Róża1 04.04.2016 21:27
przepyszne !!! dobry pomysł :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak