Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana ryżem, kurczakiem i chorizo

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
ryż do risotto 70 g
pierś z kurczaka 1 szt
chorizo 50 g
bulion warzywny
czosnek 1/4 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
kumin 1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku
żółty ser starty

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana ryżem, kurczakiem i chorizo

Pierś z kurczaka ugotować na parze, w wodzie, przygotować na grillu lub usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Pokroić w kostkę. Chorizo pokroić i podsmażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Przełożyć na talerz. Na tłuszczu, który wytopił się z chorizo podsmażyć ryż aż stanie szklisty. Zalać niewielką ilością bulionu. Stopniowo dolewać bulion jak ryż będzie wchłaniać płyn - do uzyskania konsystencji risotta. Dodać przyprawy, pokrojonego w kostkę kurczaka i chorizo. Mieszanką nadziewać przekrojone na pół papryki. Zapiekać ok 30 minut w piekarniku nagrzanym o 180 stopni. Opcjonalnie posypać serem na 5 minut przed końcem zapiekania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.12.2016 21:57
świetne jedzonko
kd045 05.04.2016 07:43
Bardzo fajny przepis
agaK. 04.04.2016 21:25
No i pysznie:)
gosia1988 04.04.2016 20:49
Smakowicie wygląda
Kolorowa 04.04.2016 20:33
fajny przepis ;)
Stenka 04.04.2016 20:29
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak