Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz na kwasie ogórkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 30 dag
wywar warzywny 1/2 szklanki
zakwas 2 szklanki/z ogórków
śmietana 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz na kwasie ogórkowym

Wykonanie:
Buraczki umyć, ugotować, obrać i pokroić. Następnie zalać wywarem i gotować powoli około 20 minut. Po czym zalać kwasem z ogórków, zaciągnąć śmietaną, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku. Podawać z fasolą lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 04.04.2016 22:17
Ciekawy pomysł na barszcz ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak