Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki smażone z cebulą i kiełbasą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duża
oliwa do smażenia
ziemniaki 13 średnich
czosnek 3 ząbki
wędlina 250 gram
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
Koperek suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki smażone z cebulą i kiełbasą

Cebule obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy przez chwilę (na oliwie). Ziemniaki obieramy, płuczemy, po czym osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy w cienkie plastry. Dodajemy do cebuli wraz z drobno posiekanym czosnkiem. Mieszamy.
Przyprawiamy do smaku przyprawą do ziemniaków, ostrą papryką i suszonym koperkiem. Smażymy co jakiś czas mieszając. Pod koniec gdy ziemniaki zaczną robić się miękkie to dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę. Mieszamy i wszystko razem smażymy jeszcze do czasu, aż ziemniaki będą miękkie.
Danie wykładamy na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 31.03.2016 22:59
konkretne, sycące danie
pestka 31.03.2016 07:38
szybki i smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak