Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet w lniano - orkiszowej panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
mąka orkiszowa 2 łyżki
siemię lniane 3 łyżki (mielone)
bułka czerstwa 1 szt. (orkiszowa)
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól do smaku
jajko
mleko 2 łyżki
sos sojowy słodki 1 łyżka
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet w lniano - orkiszowej panierce

Dzisiaj prosta, szybka i pożywna propozycja na kotlet drobowy w smakowitej paierce :)

PRZYGOTOWANIE:

Czerstwą bułkę orkiszową mielimy na bułkę tartą. Oczyszczoną pierś z kurczaka dzielimy na filety i rozbijamy je przez folię spożywczą. Każdy kotlet oprószamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Przyprawione kotlety obtaczamy w mące orkiszowej, następnie w jajku wymieszanym z mlekiem i sosem sojowym, a na końcu w orkiszowej bułce tartej wymieszanym z mielonym siemieniem lnianym.

Kotlety smażymy z obu stron na oleju rzepakowym na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.

Życzę smacznego! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 31.03.2016 14:08
świetny pomysł!
gosia56 31.03.2016 09:09
na pewno pyszny kotlecik;)
Edith85 31.03.2016 07:20
super pomysł na panierkę
Franciszek 31.03.2016 01:01
dobry pomysł
norweska20 31.03.2016 00:43
chętnie bym zjadła
gosia1988 30.03.2016 21:23
Smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak