Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z pastą serowo-jajeczną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź marynowany 2 płaty
jajka ugotowane na twardo 3 szt
ser żółty 60 g
cebula 1 szt
majonez 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
koperek świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z pastą serowo-jajeczną

Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy na 2 cm paseczki. Jajka gotujemy na twardo, dwa z nich bardzo drobno siekamy, jedno zostawiamy do dekoracji. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. W osobnej miseczce mieszamy pokrojone jajka, ser, cebulę oraz majonez. Doprawiamy pieprzem. Na talerzu układamy śledzie, obok pastę. Dekorujemy świeżo posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 30.03.2016 21:31
smaczny śledzik
gosia1988 30.03.2016 21:25
Same pyszności
ada.la 30.03.2016 21:08
fajna propozycja
Wiktoria29 30.03.2016 20:27
ciekawe połączenie
2milutka 30.03.2016 20:14
pysznie to połaczenie wygląda
Konczi 30.03.2016 20:08
muszą być pycha !
Stenka 30.03.2016 20:03
lubię takie
VioletoweKucharzenie 30.03.2016 20:03
Szybka i smaczna przystawka śledziowa na rodzinne spotkania i święta. Jajka w połączeniu ze śledziami smakują genialnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak