Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny ze szpinakiem i serem feta

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 2 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 100 g
mleko 1 szk
szpinak mrożony 150 g
ser feta 100 g
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny ze szpinakiem i serem feta

Masło roztopić i ostudzić, ser feta pokroić w kostkę. Szpinak podsmażyć na łyżce masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ostudzić.
W misce wymieszać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem, dodać jajka, masło i mleko. Wszystko razem zmiksować. Na koniec dodać szpinak i ser feta. Całość wymieszać łyżką.
Ciasto przełożyć do foremek na muffiny do 3/4 wysokości.
Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 06.03.2016 07:36
Zjadłabym na śniadanko :-)
fotoviderek 05.03.2016 18:28
Takie lubię :)
Benita 05.03.2016 15:49
muszą być pyszne
cukiereczek 05.03.2016 15:42
również robię muffiny na słono. Apetyczne
ice cubes 05.03.2016 14:59
Takiego połączenia nie próbowałem jeszcze
joannaa24 05.03.2016 14:45
Pyszne muffinki :)
Wiesława1 05.03.2016 12:04
Świetny pomysł
misia123410 05.03.2016 11:42
Jakie pyszności coś innego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak