Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki zapiekane ze szpinakiem i amarantusem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
szpinak mrożony 1 opakow.
śmietana 18 proc 3 łyżki
jaja 2 sztuki
ziarna amarantusa 1 łyżka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki zapiekane ze szpinakiem i amarantusem

Ziemniaki Gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i kroimy w plasterki . Połowę ziemniaków układamy w naczyniu żaroodpornym. Mrożony szpinak dusimy na maśle z czosnkiem Następnie wykładamy duszony szpinak. Na szpinak układamy resztę plasterków ziemniaków Surowe jaja mieszamy ze śmietaną, solą i pieprzem. Masę z jaj i śmietany wylewamy na zapiekankę i posypujemy ziarnami amarantusa. Zapiekamy w piekarniku około 30 min w 160 * C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.03.2016 09:05
pyszności :)
sliwka 04.03.2016 16:08
Super przepis;)) Mniam pychota;))
Róża1 04.03.2016 15:00
świetny przepis !!!! też kupiłam amarantus , ale jeszcze nic z niego nie robiłam :-).
Renata9 04.03.2016 13:58
Pyszne jedzonko :-)
Damiano
Damiano 04.03.2016 13:44
smaczne jedzonko
kd045 04.03.2016 12:46
Ciekawy przepis :)
wwwiolka 04.03.2016 11:42
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak