Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcza w cieście

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 6 szt.
jajko 4 szt.
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 szt
mąka 2 łyżki
masło do smażenia do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcza w cieście

Wykonanie:
Pomarańcze obrać i pokroić w grube plastry. Białka jaj ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, mąkę i delikatnie wymieszać. Następnie maczać krążki pomarańczy i smażyć powoli na rozgrzanym maśle z obu stron. Podawać na ciepło posypane cukrem waniliowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 02.03.2016 22:53
Jeszcze nie jadłam brzmi ciekawie
Jolcia_90 02.03.2016 21:48
ciekawe :) Banany w cieście jadłam, ale pomarańczy jeszcze nie :)
Madzai 02.03.2016 19:32
Muszą być super :)
Róża1 02.03.2016 18:57
świetny deserek i bardzo pomysłowy :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak