Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś z indyka na kanapki

5.0
(89)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczka
tymianek 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
oliwa 3 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 60 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś z indyka na kanapki

Kroki postępowania

1
czosnek siekamy drobno.
W miseczce mieszamy oliwę, sok z cytryny oraz wzsystkie przyprawy i czosnek (oprócz soli).
Krok 1 - Pieczona pierś z indyka na kanapki foto
2
Pierś nacieramy solą, następnie mieszanką oliwy z przyprawami. Odstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Krok 2 - Pieczona pierś z indyka na kanapki foto
3
Po tym czasie pierś wkładamy do rękawa do pieczenia.
Pieczemy 1 godzinę w temp. 180 stopni.
Odstawiamy do wystygnięcia.
Smacznego!
Krok 3 - Pieczona pierś z indyka na kanapki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 16.09.2016 12:15
pyszne miesko
w mojej kuchni 04.08.2016 15:07
Dobry ma smak
Ilona_eS 02.03.2016 07:35
wyglada zachecajaco. :)
Lis 01.03.2016 18:54
Wygląda bardzo apetycznie:)
mirosława4 01.03.2016 15:41
smaczna sztuka mięsa
Jagódka77 01.03.2016 11:39
bardzo lubię takie mięsa
Bernadeta1 01.03.2016 11:39
wygląda bardzo apetycznie
Wafelek2601 01.03.2016 10:48
Bardzo dobra
bryndzia93 01.03.2016 08:39
Pyszna domowa wędlinka ! :)
Poison1988 01.03.2016 08:05
wygląda bardzo apetycznie :)
jagoda5913 01.03.2016 00:18
pyszne na kanapki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak