Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z wątróbki drobiowej z orzechami włoskimi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 gram
orzechy włoskie 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
masło klarowane 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka
bulion 50 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z wątróbki drobiowej z orzechami włoskimi

Wątróbkę myję i osuszam ,masło rozpuszczam na patelni ,podsmażam wątróbkę dodaję pokrojoną cebulę ,przekładam do malaksera ,dodaję orzechy , miksuję podlewam bulionem, doprawiam.Pasztet przekładam do miseczek,przed podaniem schładzam w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 01.03.2016 10:00
bardzo smacznie
Pani Domu 29.02.2016 07:43
świetny pasztet
olkaaa 29.02.2016 07:25
chętnie spróbuję
KORAL 29.02.2016 00:10
Fajny pasztecik
Malinka 28.02.2016 21:23
Chętnie bym skosztowała takiego pasztetu :)
Wiktoria29 28.02.2016 21:03
ciekawy pomysł na wątróbkę
norweska20 28.02.2016 19:00
muszę wreszcie zrobić
Damiano
Damiano 28.02.2016 17:28
pyszny pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak