Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM Z DYNI Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 4 szklanki
marchew 2 sztuki
por (biała część)
ziemniaki 2 sztuki
dynia 0,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier 1 łyzka
śmietana 18 proc
natka pietruszki
groszek ptysiowy

Porada

Zamiast groszku ptysiowego możemy użyć prażonych migdałów lub słonecznika.

Przepis i sposób przygotowania na: KREM Z DYNI Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

Bulion z warzywami gotujemy z listkiem laurowym i zielem angielskim.
Dynię gotujemy w osobny garnku by się nie rozgotowała, gdy będzie miękka łyżką cedzakową
przekładamy do gotujących się warzyw. Gotujemy jeszcze ok 3 minuty, zestawiamy z palnika.
Przyprawiamy solą pieprzę i cukrem.
Wyciągamy liski oraz ziele angielskie, następnie miksujemy blenderem na krem.
Krem rozlewamy do miseczek, dodajemy groszek ptysiowy oraz dekorujemy śmietaną i świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 28.02.2016 13:55
dobra zupka
Motorek 28.02.2016 13:47
fajna zupka
gosia56 28.02.2016 12:34
lubię taką zupę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak