Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cebula 1/2 sztuki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
filet z kurczaka 1 podwójny
ser żółty 20 dag
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
pieprz wg uznania
papryka marynowana 1/2 słoiczka (małego)
natka pietruszki 1 wianek

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić na kwadraty.
Krok 1 - Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami  foto
2
Cebulę poszatkować. Zeszklić delikatnie na patelce. Fileta pokroić w kostkę, dodać do cebuli i smażyć.
Krok 2 - Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami  foto
3
Kukurydzę i paprykę odsączyć z zalewy. Paprykę pokroić w mniejsze kawałki. Dodać z kukurydzą na patelnię.
Krok 3 - Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami  foto
4
Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce i dodać na patelkę. Całość wymieszać.
Krok 4 - Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami  foto
5
Przygotowany farsz przekładać na pocięte ciasto francuskie, posypać po trochu poszatkowaną natką pietruszki i łączyć ze sobą wszystkie rogi ciasta.
Krok 5 - Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami  foto
6
Przełożyć na wysmarowaną brytfannę i piec ok 20-25 minut w 180 st.
Krok 6 - Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.03.2016 20:04
fajna przekąska
mirosława4 17.03.2016 18:28
świetna kolacja i nie tylko :)
Aannkaa82 17.03.2016 14:12
Bardzo apetyczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak