Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka na bogato

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 0,5 puszki
ogórki kiszone 1 szt duży
jajko 2 szt
por (biała część) 1 szt mały
pomidory suszone Smak 3 szt
papryka czerwona 0,5 szt
majonez 1 łyżeczka
jogurt grecki 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka na bogato

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Ogórka kiszonego drobno kroimy i odsączamy z wody. Pomidory suszone odsączamy z oleju i razem z papryką i porem kroimy w drobna kostkę. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez i jogurt grecki, doprawiamy do smaku i mieszamy. Pasta doskonale pasuje do kanapek oraz jako farsz do babeczek bankietowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.03.2016 15:37
świetna pasta
Anna169Hosz 17.03.2016 10:47
Moje smaki:)
tobi1989 17.03.2016 09:40
Lubię takie pasty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak