Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera i rzodkiewki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 sztuka
sok z cytryny
rzodkiewka 1 pęczek
majonez 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera i rzodkiewki

Kroki postępowania

1
Seler obrać, umyć i zetrzeć na grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny.

Krok 1 - Surówka z selera i rzodkiewki foto
2
Umytą rzodkiewkę również zetrzeć na grubych oczkach, dodać do selera.
Krok 2 - Surówka z selera i rzodkiewki foto
3
Dodać łyżkę majonezu.
Krok 3 - Surówka z selera i rzodkiewki foto
4
Oprószyć solą i czarnym mielonym pieprzem.

Krok 4 - Surówka z selera i rzodkiewki foto
5
Wszystkie składniki wymieszać razem. Surówkę przed podaniem włożyć na 15 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Krok 5 - Surówka z selera i rzodkiewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 15.03.2016 20:10
Lubię taką;))
KORAL 14.03.2016 18:53
Smaczna sałatka
Ela427 14.03.2016 18:44
takiej jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak