Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Limonkowo-cebulowa pieczona pierś z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Potrawa

filet z kurczaka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
limonka 1 sztuka
sok z cytryny
olej

Przyprawy

Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz

Porada

* 2 cebule dymki ( ze szczypiorem) * sok z połowy cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Limonkowo-cebulowa pieczona pierś z kurczaka

1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na porcje, Nie rozbijać. Natrzeć solą, pieprzem i czerwoną papryką.

2 Przygotować marynatę. Sok z limonki wycisnąć, połączyć z sokiem z cytryny. Dodać olej i otartą skórkę z limonki. Wymieszać.

3. Mięso włożyć do marynaty na 30 minut.( Na dłużej, nie polecam, mięso może być zbyt kwaśne).

4. Cebulę pokroić w krążki a szczypiorek posiekać.

5. Każdego fileta położyć na folii aluminiowej, na górę nałożyć kilka plasterków cebulki, i zakryć mięso folią aluminiową.
6 Piec w nagrzanym piekarniku 30 minut. Po upieczeniu, każdy filet posypać szczypiorkiem z cebulki dymki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 28.03.2016 17:35
Zielone dodatki super
Maridka19 13.03.2016 06:13
Mniam musi być bardzo smakowita
Róża1 12.03.2016 23:55
wyśmienite mięsko !!! ciekawe połączenie :-) .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak