Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz węgierski

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Potrawa

łopatka wieprzowa 600 g
cebula biała 1 sztuka
czosnek ząbki 1 ząbek
koncentrat pomidorowy 100 g
olej
pasta paprykowa 2 łyżeczki

Przyprawy

Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
sól i pieprz

Porada

80- 100g koncentratu pomidorowego 30% ( mały słoiczek)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz węgierski

1 Mięso pokroić w średnią kostkę. Natrzeć solą, pieprzem i odrobiną słodkiej papryki mielonej. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
2 W rondelku rozgrzać tyle oleju, aby przykrył dno naczynia. Wrzucić cebulę i mięso i majeranek. Smażyć do miękkości mięsa, mieszając od czasu do czasu.
3 Następnie dodajemy przecier pomidorowy, pastę paprykową i pozostałe przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy często, aby sos się nie przypalił. Sprawdzamy ostrość, w razie potrzeby dodajemy więcej przypraw. Gdy mięso jest już miękkie a sos gęsty to gulasz jest gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 19.03.2016 15:48
Bardzo fajny gulasz :)
Skotka 14.03.2016 22:09
Świetny gulasz:)
Babeczka35 14.03.2016 21:41
Super gulasz.
Ela427 14.03.2016 18:55
pyszny gulasz
Ania321 14.03.2016 16:42
Smacznie danie :)
Jolcia_90 14.03.2016 14:32
Dziękuję :) Plusiki dla Was :)
kd045 14.03.2016 13:19
Super przepis
Futka 14.03.2016 12:29
Świetny i bardzo smakowity gulasz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak