Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp zapiekany z warzywami.

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp dzwonka 1 cały karp
por 1 szt
marchewka 1 szt.
cebula 1 szt
sól
pieprz
tymianek 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
bulion warzywny 0,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Karp zapiekany z warzywami.

Cebule kroimy w kostkę a pora w krążki, marchewkę ścieramy na dużych oczkach, Na maśle podsmażamy warzywa. Rybę myjemy, osuszamy a następnie kroimy na dzwonka. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwa a następnie naprzemiennie układamy rybę którą przykrywamy warzywami i tak do wyczerpania składników. Rybę układamy tak aby na siebie nachodziła. Zalewamy winem lub bulionem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180C . Pieczemy około 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 10.03.2016 15:04
Smacznie wygląda...
Megg 10.03.2016 14:32
uwielbiam :-)
w mojej kuchni 10.03.2016 12:31
dobre jedzonko do zjedzenia
dodi 10.03.2016 10:52
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak