Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z orzechami i miodem :)

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
orzechy włoskie 1 szklanka
miód płynny 2 łyzki
czosnek ząbki 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyzeczki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 lyzeczka
oliwa 4 łyzki
Bazylia suszona Prymat 1 łyzeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1\3 łyzeczki
pieprz 1\4 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z orzechami i miodem :)

W miseczce wymieszać oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek,, miód, przyprawy. Powstałą marynata natrzeć mięso - odstawić w zimne miejsce najlepiej na noc, Mięso z marynata przełożyć do naczynia do zapiekania obsypać je posiekanymi drobno orzechami . Wstawić do piekarnika i piec godzinę w 180 stopniach. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.03.2016 14:41
ciekawy przepis
mysza75 09.03.2016 12:04
fajne mięsko na obiad
Maridka19 09.03.2016 07:12
Pyszne danie :)
kotur 08.03.2016 20:25
ale pysznosci, te orzechy muszą super smak podkreslac!
Bernadeta1 08.03.2016 19:41
Chętnie bym zjadła takie mięsko do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak