Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa kokosowo-piernikowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa mielona 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat do smaku
mleko kokosowe do smaku
cukier palmowy do smkau

Porada

Użyłam przyprawy piernikowej własnej produkcji - kupne mieszanki najczęściej zawierają w składzie cukier i mąkę pszenną!

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa kokosowo-piernikowa

Do kafeterki wsypać kawę mieloną połączoną z przyprawą do piernika. Wlać wodę do dolnego pojemnika, całość skręcić i postawić na kuchence. Zaparzyć mocną aromatyczną kawę, po czym przelać do filiżanki maksymalnie do 2/3 pojemności. Kawę posłodzić do smaku cukrem palmowym i na koniec dolać mleczko kokosowe. Wymieszać i od razu podawać.

Można również tak przyrządzoną kawę pozostawić do ostygnięcia, po czym schłodzić w lodówce. Kawa na zimno dobrze smakuje z gałką lodów waniliowych, śmietankowych albo kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 08.03.2016 08:46
Była pyszna :) Robiłam ją kilka razy w czasie świąt BN, na poprawę nastroju - jest aromatyczna i rozgrzewająca :)
Babeczka35 07.03.2016 19:40
Ta kawa musi być pyszna:)
MałaMi89 07.03.2016 18:08
Musiała być pyszna :)
sliwka 07.03.2016 13:30
Smaczna i aromatyczna kawka;)) Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak