Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z białych szparagów z grillowaną kiełbasą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 1/2 kg
ziemniaki 4 szt
śmietana 30% 1 szklanki
sól do smaku
bulion warzywny 2 litry
kiełbasa zwyczajna 20 dag
Cebulka smażona Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z białych szparagów z grillowaną kiełbasą

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Szparagi obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do 1 litra bulionu dajemy ziemniaki i szparagi - gotujemy do miękkości. Dolewamy resztę bulionu i miksujemy na krem. Solimy do smaku. Wlewamy śmietanę 30 % zagotowujemy. Kiełbasę kroimy w plasterki podsmażamy na suchej patelni. Kiełbaskę układamy na zupie posypujemy prażona cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 17.02.2016 22:43
Bardzo fajny przepis.
IKrakowianka 17.02.2016 18:42
bardzo fajny
Róża1 17.02.2016 16:45
wspaniała zupa , moje smaki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak