Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
mąka pełnoziarnista 1/2 kg
drożdże 50 g
woda letnia 5 szkl
sól 5 łyżeczek
cukier 3 łyżeczki
otręby pszenne 1/2 op
siemię lniane 5 łyżek
pestki dyni 40 g
słonecznik łuskany 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb

Kroki postępowania

1
W wodzie rozpuścić cukier i drożdże odstawić na 10 minut.
Krok 1 - Chleb foto
2
Maki wymieszać z ziarnami , solą i otrębami.
Krok 2 - Chleb foto
3
Do mąki wlać wodę z drożdżami i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na 10 minut.
Krok 3 - Chleb foto
4
Foremki keksowe wysmarować olejem i przełożyć ciasto , posypać ziarnami. Rozgrzać piekarnik do 175 stopni.
Krok 4 - Chleb foto
5
Chleb piec ok 1 h w temp 175 stopni. Studzić na kratce.
Krok 5 - Chleb foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skotka 17.02.2016 18:45
Pyszny chlebek:)
Czarnula666 17.02.2016 17:54
Domowe pieczywo najlepsze ;)
Renata9 17.02.2016 16:03
Uwielbiam takie chlebki :-)
mirosława4 17.02.2016 14:57
domowy najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak