Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta śniadaniowa jajeczno - szynkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
szynka gotowana 20 dag
majonez 2 łyżki
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól do smaku
szczypiorek 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta śniadaniowa jajeczno - szynkowa

Jajka gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. Następnie siekamy jajka drobno. szynkę drobiowa kroimy w plasterki następnie w paseczki i w drobniutką kosteczkę. Mieszamy szynkę z jajkami. Dodajemy majonez i śmietanę. Mieszamy. Szczypiorek myjemy , osuszamy i siekamy. Dodajemy do pasty. Doprawiamy solą do smaku. Wszystko razem mieszamy i chłodzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 16.02.2016 09:58
pyszna pasta :)
Megg 15.02.2016 21:14
lubie takie pasty na sniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak