Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka drobiowa duszona z cebulką ,zielonym groszkiem i buraczkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

wątróbka drobiowa 0,7 kg
cebula biała 2 sztuki
groszek zielony 1/2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat 3 łyżeczki
sól do smaku
buraki czerwone 3 małe sztuki
oregano 2 łyżeczki
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżeczka

dodatkowo

mąka
Smalec wieprzowy

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka drobiowa duszona z cebulką ,zielonym groszkiem i buraczkami

Wątróbkę myję i osuszam, kroję na kawałki, cebulę obieram i kroję w piórka ,na rozgrzany tłuszcz wrzucam cebulę ,solę ,ugotowane buraczki ścieram na tarce o dużych oczkach ,dodaję do podduszonej cebulki, jak groszek mam mrożony to również go dodaję .Całość duszę pod przykryciem około 10 minut,doprawiam solą ,pieprzem i ziołami.Wątróbkę obtaczam w mące i smażę na smalcu, usmażoną wątróbkę solę , mieszam z warzywami ,w razie konieczności doprawiam,posypuję czarnuszką, podaję na ciepło.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 27.02.2016 21:04
Wygląda kusząco;)
ania2610 26.02.2016 16:25
bardzo lubię wątróbkę w różnych wydaniach!
Ola1984 26.02.2016 13:20
Świetny pomysł na wątróbkę :)
anka1988 26.02.2016 13:05
za wątróbką nie przepadam choć tak przyrządzona mogła by mi posmakować.
norweska20 26.02.2016 11:04
takie zestawienie bardzo mi się podoba
marzut 26.02.2016 10:22
fajny pomysł
Róża1 26.02.2016 09:27
ciekawy pomysł !!!!! bardzo smaczne danie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak