Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone na ostro

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki w łupinach kilka szt.
olej rzepakowy 2-3 łyżki
sos chili zielony do smaku
Papryka wędzona słodka mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone na ostro

Ziemniaki wyszorować i pokroić na cząstki nożem lub specjalną krajaczką do jabłek. Przełożyć cząstki do dużej miski, wlać olej, dodać odrobinę płynnej przyprawy do zup, wsypać majeranek, pieprz, paprykę i sól. Całość skropić zielonym sosem chili i wszystko dokładnie wymieszać rękami. Ziemniaki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec na rumiano w najwyższej możliwej temperaturze - w moim przypadku to ok. 270*C + termoobieg.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.02.2016 10:38
świetne ziemniaczki
Bernadeta1 24.02.2016 18:34
ostre smaki to moje smaki
Róża1 24.02.2016 17:57
pyszne ziemniaczki !!!!
Camill 24.02.2016 16:50
Muszę koniecznie zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak