Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski po wiedeńsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony 1 szt
korniszony 3 szt
kapary całe Smak 3 szt
majonez 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
natka pietruszki 1 łyżeczka (posiekana)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski po wiedeńsku

Ogórek kiszony, korniszony i jabłuszka kaparowe po osuszeniu zmiksowałem w Benderze, tak aby nie zmiksować ich na papkę (składniki muszą być wyczuwalne).
Rozdrobnione składniki wymieszałem z majonezem, dodałem sok z cytryny oraz zioła. Doprawiłem sola i pieprzem. Sos najlepiej podawać na następny dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 21.02.2016 00:55
dobry sosik
2milutka 20.02.2016 22:50
wspaniały smak!
ben-ka 20.02.2016 16:28
Bez grzybków to ja jeszcze nie robiłam sosu tatarskiego.
Róża1 20.02.2016 16:24
bardzo smaczny sosik :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak