Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z ogórków kiszonych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone grubo utarte 1 szkl.
masło 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
mąka ziemniaczana
śmietana 30% 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: sos z ogórków kiszonych

Twarde ogórki kiszone obrać ostrym nożem i utrzeć na dużych otworach tarki.
Na patelni rozpuścić masło, dodać ogórki i dużo pieprzu. Razem przesmażyć i dodać troszkę przyprawy w płynie. Smażyć na małym ogniu żeby sos odparował. Wlać śmietanę z mąką ziemniaczaną, zagotować cały czas mieszając.
Sos podawać do pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak