Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po cygańsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 600 g
marchew 5 szt
cebula 4 szt
majonez 5 łyżek
ser żółty 100 g
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
olej do wysmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po cygańsku

Kroki postępowania

1
Schab umyć i osuszyć, pokroić na kotlety. Każdy kotlet obsypać solą, pieprzem i mieloną papryką.
Krok 1 - Schab po cygańsku foto
2
Marchewkę i cebulę obrać i pokroić na krążki.
Krok 2 - Schab po cygańsku foto
3
Naczynie do zapiekania wysmarować oleje, ułożyć połowę cebuli i marchewki, na to mięso. Przykryć pozostałą marchewką i cebulą. Na wierzchu obsypać solą i pieprzem.
Krok 3 - Schab po cygańsku foto
4
Całość przesmarować majonezem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. i piec 60 minut pod przykryciem.
Krok 4 - Schab po cygańsku foto
5
Zapiekankę odkryć i posypać startym żółtym serem. Ponownie wstawić do piekarnika, ale bez przykrycia.
Krok 5 - Schab po cygańsku foto
6
Zapiekać 15 - 20 minut, aż ser się roztopi.
Krok 6 - Schab po cygańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 06.09.2016 16:32
Wygląda apatycznie, spróbuję.
IwonaKa 07.03.2016 17:07
świetny przepis,musze zrobić taki schab
Bernadeta1 20.02.2016 17:36
na pewno smaczne mięsko
Krzysztof15 20.02.2016 06:15
fajny przepis
agnieszka214 19.02.2016 22:06
Bardzo ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak