Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami

5.0
(107)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 300 g
kapusta kiszona 400 g
woda 500 ml
pieczarki 500 g
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
ziele angielskie 4 ziarna
kminek 1/2 łyżki
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami

1. Kapustę kiszoną drobno kroję. Przekładam do garnka. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Wlewam wodę. Gotuję na małym ogniu około 30 minut. Jedną z cebuli kroję w kostkę i szklę na oliwie. Dodaję do kapusty. Gotuję jeszcze przez 15 minut. Kapustę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

2. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę kroję w półplasterki. Pieczarki razem z cebulą smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą oraz pieprzem.

3. Makaron gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam.

4. Przygotowaną kapustę mieszam z pieczarkami i ugotowanym makaronem. Od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maks 15.10.2022 14:11
30 minut gotowanie kapusty kiszonej to zbrodnia...caly jej smak się wygotuje i będzie jak papier...i jałowa.Biedna kapusta.
gregor# 19.02.2016 19:37
Bardzo lubię
bertpvd 18.02.2016 12:32
wspaniałe danie
ben-ka 18.02.2016 09:58
Lubię takie jedzonko:)
Krystyna32 18.02.2016 09:43
pyszne danie
Damiano
Damiano 18.02.2016 09:38
pyszne łazanki
Wafelek2601 18.02.2016 09:25
Pyszne łazanki
Łukasz15 17.02.2016 22:39
Bardzo smaczne
agnieszka214 17.02.2016 22:17
Już bym mogła zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak