Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz rybny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
buraki ćwikłowe 30 dag
cebula biała 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 125 ml
sól i pieprz
cukier do smaku
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz rybny

Wykonanie:
Włoszczyznę z cebulą oczyścić i ugotować w dwóch litrach wody. Następnie dodać rybę i gotować powoli około 15 minut. Osobno ugotować buraczki, obrać i pokroić w zapałki. Po czym wywar odcedzić, wyjąć delikatnie rybę. Do wywaru wrzucić pokrojone buraczki, dodać przecier pomidorowy, śmietanę, przyprawić do smaku i zagotować. Kawałki ryby rozłożyć na talerze, zalać zupą i posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 02.02.2016 00:26
takiej jeszcze nie jadłam
jasiek 01.02.2016 21:32
moja ulubiona zupa
Marta1986 01.02.2016 21:11
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak