Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki drobiowo pieczarkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
pieczarki 30 dag
masło klarowane 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
śmietana 30% 1 szklanka
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki drobiowo pieczarkowe

Do garnka wlewamy ok 3 litry wody . Dajemy liść laurowy i umyte udka. Gotujemy z dodatkiem soli ok 30 min. Ugotowane udka wyciągamy z wywaru. Warzywa pokrojone w cienkie paseczki dajemy do wywaru. Gotujemy. Cebulę i czosnek siekamy. Podsmażamy na maśle dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki. Podsmażamy dodajemy do zupy. Mięso z udek kroimy w paseczki. Dodajemy do wywaru. Gotujemy jeszcze chwilę . Doprawiamy przyprawą do flaków. Zaciągamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 02.02.2016 16:58
Ciekawy smak jest takich flaczkow
IKrakowianka 01.02.2016 15:19
ciekawy przepis
wwwiolka 01.02.2016 14:58
Bardzo fajny przepis.
Ewelina1991 01.02.2016 14:02
apetyczne flaczki ;-)
kd045 01.02.2016 13:33
fajny przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak