Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SKŁADNIKI

brzoskwinie w puszce 1 puszka
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

DO DEKORACJI

oliwki czarne do smaku
rzodkiewka do smaku
papryka konserwowa do smaku
zielenina do smaku

Porada

Polecam brzoskwinie z puszki. Zieleninkę ( pietruszka, koperek, bazylia itp. )

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka

Brzoskwinie wyciągnąć z puszki i pozostawić do obcieknięcia z soku. Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Cebulę bardzo drobno posiekać. Jajka drobno posiekać, lub zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać majonez, musztardę oraz jogurt i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku i ponownie delikatnie wymieszać. Taką pastę przełożyć do worka cukierniczego, bądź szprycy i nafaszerować brzoskwinie. Oliwki, rzodkiewkę kroimy w plasterki, paprykę konserwową w małe paseczki i układamy dekoracyjnie na paście. Dodajemy zieleninkę i gotowe układamy na talerzu i schładzamy. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.03.2016 11:27
ciekawe połączenie
adelajda 07.03.2016 16:43
pyszny deserek
IwonaKa 01.03.2016 10:40
świetna przekąska
Bernadeta1 31.01.2016 20:26
bardzo pomysłowo podana przekąska
Motorek 31.01.2016 12:47
fajny pomysł
engie23 31.01.2016 11:12
apetycznie wyglądają
Pani Domu 30.01.2016 21:42
bardzo fajne połaczenie
Renataj 30.01.2016 21:29
Interesujące zestawienie smakowe.
sliwka 30.01.2016 20:47
Ciekawe danie;))
Stenka 30.01.2016 20:36
ciekawy przepis
Megg 30.01.2016 20:24
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak