Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimne buraczki na słodko

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraczki 600 gr ugotowanych
papryka czerwona 1
żurawina suszona 10 gr
ocet balsamiczny 40 ml czerwony
olej 40 ml
cukier 55 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Zimne buraczki na słodko

Żurawinę zalewamy gorącą wodą , jak zmięknie odcedzamy.
Z octu , oleju i cukru gotujemy syrop.
Ugotowane buraczki ścieramy na grubej tarce.
Paprykę kroimy w drobne paski i razem z buraczkami dodajemy do gorącego syropu . Dokładnie mieszamy.
Po chwili jak smaki się przenikną możemy jeść.
Najlepsze są jednak zimne. Przechowujemy w lodówce cały dzień lub dwa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 29.01.2016 10:17
moje ulubione buraczki
jagoda5913 28.01.2016 19:42
fajne buraczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak