Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z gruszką, pomarańczą i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 szt
cykoria 1 szt
gruszki 2 szt
pomarańcza 1 szt
ser pleśniowy niebieski 80 g
słonecznik łuskany 2 garście
rodzynki 1 garśc
olej z pestek winogron 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z gruszką, pomarańczą i serem

Sałatę lodową umyć i porwać.
Z cykorii wyciąć głąb i pokroić ją. Wymieszać sałatę z cykoria i skropić olejem z pestek winogron i odrobinkę posolić.
Gruszkę oskrobać i pokroić na kawałki.
Obrać pomarańczę i wyfiletować.
Ułożyć w misce zieleninę. Rozłożyć na niej kawałki owoców.
Posypać pokruszonym serem pleśniowym z niebieską pleśnią a następnie posypać rodzynkami i ziarnami słonecznika.

Skropić sokiem, który wyciekł z pomarańczy w trakcie filetowania. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 08.03.2016 22:13
bardzo oryginalna i na pewno smaczna
adelajda 07.03.2016 16:39
same witaminki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak