Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem dyniowo-marchewkowa z ziemniakami i koperkiem
Kroki postępowania
Na talerzach możemy udekorować prażonymi pestkami dyni i posiekanym koperkiem.
dynia | 1/2 kg (hokkaido) |
marchewki | 2-3 duże |
ziemniaki | 2-3 średnie |
pietruszka | 1 duża |
seler korzeniowy | 1/4 szt |
ziele angielskie | 2 ziarna |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 szczypta |
Kardamon mielony Prymat | 1 szczypta |
koperek | 2 łyżki |
oliwa | 1 łyżka |
sól i pieprz | do smaku |
pestki dyni | do dekoracji prażone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: